HOE HET ALLEMAAL BEGON….

Bijcollege is in 2011 opgericht door José van Zwieten en Jeroen van Zwieten. Met Bijcollege wilde José, orthopedagoog en toen werkzaam als adviseur aan onderwijsinstellingen bij PricewaterhouseCooper, het voortgezet en hoger onderwijs ondersteunen bij uitdagende projecten. Eén van die uitdagingen was het reduceren van studieuitval en studieswitch in het hoger onderwijs. Dit vormde de basis voor studiekeuzeprogramma`s in het voortgezet en hoger onderwijs.

HET TEAM

Onder leiding van Yvet Blom is Bijcollege nu volledig gericht op het bieden van ondersteuning bij studiekeuzeprocessen. Yvet wordt ondersteund door een team van universitair geschoolde studiekeuze experts dat binnen een uitgebreid scholennetwerk, studiekeuzeworkshops, online studiekeuzechecks en studiekeuzetrajecten verzorgt.

WAT WE DOEN

Wij ondersteunen het voortgezet en hoger onderwijs met studiekeuzeprogramma`s zoals studiekeuzeworkshops, studiekeuzetrajecten, voorlichtingen en studiekeuzechecks. Met onze brede kennis over keuzeprocessen en het hoger onderwijs bieden wij studiekiezers handvatten om te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen en welke mogelijkheden binnen het hoger onderwijs hier op aansluiten.

EN WAAROM WE HET DOEN

Wij willen onderwijsinstellingen ondersteunen in het proces om leerlingen en aspirant studenten een goede studiekeuze te laten maken en studiesucces te bevorderen. Wij geloven dat het bieden van handvatten om goed onderzoek te doen naar de eigen vaardigheden, talenten, karaktereigenschappen, wensen en drijfveren, leidt tot betere keuzes in de mogelijkheden die hierop aansluiten. Het begeleiden van deze processen en de reacties van onze klanten en hun leerlingen, daar worden wij heel gelukkig van.

Nieuwsgierig naar onze aanpak?

Neem contact met ons op