De afgelopen weken zijn de laatste studiekeuzeworkshops van het schooljaar gegeven aan 5 vwo-leerlingen uit Oegstgeest, Gorinchem, Rotterdam en Maassluis. De studiekeuzeworkshops, die gegeven worden vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) op de middelbare scholen, bestaan uit twee delen.

Het eerste deel staat in het teken van zelfbeeldverheldering en van het creëren van een beeld over studeren. Na deze oriënterende studiekeuzeworkshop die wordt gegeven op de middelbare school zelf, krijgen leerlingen de gelegenheid om verdiepende studiekeuzeworkshops aan de EUR te volgen.  Tijdens deze studiekeuzeworkshop op de EUR kunnen de leerlingen zich voor één, twee of drie opleidingen inschrijven waar ze graag meer over willen weten. Tijdens de studiekeuzesessie komt er een student vertellen over de opleiding en zit er altijd een student bij die de studie niet goed kent en die er vragen over stelt. Zo ontstaat er een dynamische sfeer waarin de leerlingen de kans krijgen om alles te vragen over hun (misschien wel) toekomstige opleiding. Ook krijgen ze inzage in tentamens en boeken.

De verdiepende studiekeuzeworkshops bieden een mooie kans om als studiekiezer je prangende vragen te stellen aan ‘de opleidingsexpert’. Al met al is het hele workshopprogramma een leuke en efficiënte manier voor de studiekiezers om meer te weten te komen over zichzelf, wat ze belangrijk vinden in een opleiding en welke opleidingen goed op hun eigen interesses en wensen aansluiten. We kijken uit naar weer een volgende reeks studiekeuzeworkshops in het nieuwe schooljaar.

Lees meer over de studiekeuzeworkshops via de website van de Erasmus Universiteit of op onze website.