Afgelopen week hebben wij de laatste studiekeuzeworkshops van het seizoen 2017-2018 aan leerlingen op het voortgezet onderwijs weer goed kunnen afsluiten!

De studiekeuzeworkshops, die gegeven worden vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), bestaan uit twee delen. Het eerste deel staat in het teken van zelfbeeldverheldering en het creëren van een beeld over het ‘studentenleven’, waar we samen met een groep leerlingen op de school zelf mee bezig gaan.

Na deze oriënterende studiekeuzeworkshop op de eigen school van de leerling, wordt de leerling in het tweede deel uitgenodigd om verdiepende studiekeuzeworkshops aan de EUR te volgen. Tijdens deze workshops vertellen student-ambassadors van de EUR over hun opleiding en gaan leerlingen aan de slag met verschillende casussen die een kloppend beeld geven van relevante vraagstukken binnen de opleiding.

De verdiepende workshops bieden een mooie kans om als leerling/studiekiezer je prangende vragen te stellen aan ‘de opleidingsexpert’. Al met al is het workshopprogramma daarmee een leuke en efficiënte manier voor leerlingen om meer te weten te komen over zichzelf, wat ze belangrijk vinden in een studie en welke studies goed op hun eigen interesses en wensen aansluiten.

We kijken uit naar weer een volgende reeks workshops in 2018-2019!

Meer weten over hoe de Erasmus Universiteit studiekeuzeworkshops organiseert?

Lees meer over de studiekeuzeworkshops via de website van de Erasmus Universiteit https://www.eur.nl/scholen/bovenbouw_vwo/studiekeuze_workshop/#activiteit.