De afgelopen weken zijn de laatste studiekeuzeworkshops van het schooljaar gegeven aan 5 vwo-leerlingen uit Oegstgeest, Gorinchem, Rotterdam en Maassluis. De workshops, die gegeven worden vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam op de middelbare scholen, bestaan uit twee delen. Het eerste deel staat vooral in het teken van zelfbeeldverheldering en van het creëren van een beeld over het ‘studentenleven’.

Na deze oriënterende studiekeuzeworkshop die wordt gegeven op de middelbare school, krijgen leerlingen altijd de gelegenheid om verdiepende studiekeuzeworkshops aan de EUR te volgen.  Tijdens deze studiekeuzeworkshop kunnen de leerlingen zich voor één, twee of drie opleidingen inschrijven waar ze graag meer over willen weten. Tijdens de sessies komt er een student vertellen over de opleiding en zit er altijd een student bij die de studie niet goed kent en die er vragen over stelt. Zo ontstaat er een dynamische sfeer waarin de leerlingen de kans krijgen om alles te vragen over hun misschien wel toekomstige opleiding. Ook krijgen ze inzage in tentamens en boeken.

De verdiepende workshops bieden een mooie kans om als studiekiezer je prangende vragen te stellen aan ‘de opleidingsexpert’. Al met al is het hele workshopprogramma een leuke en efficiënte manier voor de studiekiezers om meer te weten te komen over zichzelf, wat ze belangrijk vinden in een studie en welke studies goed op hun eigen interesses en wensen aansluiten. We kijken uit naar weer een volgende reeks workshops in het nieuwe schooljaar. Lees meer over de studiekeuzeworkshops via de website van de Erasmus Universiteit https://www.eur.nl/scholen/bovenbouw_vwo/studiekeuze_workshop/#activiteit.