In januari starten we met de studiekeuzeworkshops namens de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) voor 5-vwo leerlingen. De aankomende vier maanden gaan we langs scholen in Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland om leerlingen studiekeuzebegeleiding te bieden.

In de studiekeuzeworkshops wordt de leerlingen eerst gevraagd na te denken over zichzelf. Waar liggen mijn talenten/vaardigheden? Wat wil ik eigenlijk? En welke eigenschappen typeren mij? Door uitdagende en verhelderende vragen zorgen de studiekeuzebegeleiders ervoor dat de leerlingen worden geprikkeld om verder na te denken over zichzelf.

Vervolgens krijgen de leerlingen in de studiekeuzeworkshops inzicht in de opleidingen die de EUR heeft te bieden. Ze kunnen op deze manier kijken of ze hun eigen vaardigheden, eigenschappen en wensen kunnen ‘matchen’ met één of meerdere opleidingen. Dit gedeelte van de studiekeuzeworkshops is vooral bedoeld om ze te inspireren en mogelijk nieuwe inzichten te bieden.

Wij hebben er in weer veel zin in en kijken er naar uit om deelnemende leerlingen met de studiekeuzebegeleiding die wij bieden, weer een stap in de goede richting te geven.