Wil je studeren in 2017 en heb je nog geen studiekeuze gemaakt? Je hebt nog een paar dagen tot de deadline voor het aanmelden op hogescholen en universiteiten van kracht is.

Als je je hebt aangemeld vóór 1 mei en je voldoet aan de toelatingseisen die een opleiding stelt, heb je toelatingsrecht. Dit houdt in dat je je tot 1 september mag bedenken over je studiekeuze en ook ben je automatisch toelaatbaar wanneer je je voor 1 augustus aanmeldt voor een andere opleiding. Verder heb je met het toelatingsrecht recht op een studiekeuzecheck, waarmee je voor het begin van je studie kan checken of jouw verwachtingen van de opleiding overeenkomen met de werkelijkheid.

Blijkt dat jouw droombaan helemaal niet te bereiken is met jouw gekozen studie? Of blijkt jouw keuze voor een studie toch niet helemaal te passen bij jouw interesses? Dan kun je jezelf dus nog zonder al teveel gedoe tot 1 september aanmelden voor een andere studie.

Ben je te laat met het kiezen van je studie? Of heb je je nog voor geen enkele opleiding aangemeld op uiterlijk 1 mei? Dan kan het zijn dat de opleiding jou niet toe laat om je in te schrijven voor de opleiding. Ook verlies je het recht op een studiekeuzeadvies van de opleiding. Wacht dus niet te lang met het kiezen van een studie en meld je gauw aan!

Lees meer info op de website van studielink.