1 mei is de aanmeldingsdeadline voor opleidingen zonder numerus fixus in het hoger onderwijs. Deze periode staat voor studiekiezers soms nog in het teken van ‘de knoop doorhakken’ wat betreft het kiezen van een studie. De laatste twijfelaars worden dan ook actief benaderd door hogescholen en universiteiten via Facebook, Instagram en Whatsapp. Sinds kort wordt door enkele instellingen nu ook gebruik gemaakt van de app Snapchat.

Avans hogeschool, Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Windesheim zijn instellingen die studiekiezers de mogelijkheid bieden om virtueel mee te lopen via Snapchat. Als studiekiezer kan je daardoor studenten op de voet volgen wanneer zij college hebben, een rondleiding geven of samen met andere studenten werken aan projecten. Verhalen, tekst en foto’s worden hierbij nauwelijks van tevoren uitgedacht, dat gebeurt allemaal ter plekke. Dat maakt de informatie over een bepaalde studie ‘minder perfect’, wat jou kan helpen bij het creëren van een realistisch beeld over een bepaalde studie en daarbij met het maken van een bewuste studiekeuze.

Meelopen via Snapchat is niet nieuw. Vorig jaar kon je voor het eerst virtueel meelopen via het Snapchat account van Avans Hogeschool en ook de Hogeschool van Amsterdam experimenteerde met meelopen via Snapchat. Dit collegejaar (2016-2017) stellen beide instellingen studiekiezers hiervoor opnieuw in de gelegenheid. Van 1 december tot 1 februari konden studiekiezers meelopen met Avans studenten en van 6 tot 21 april met HvA studenten.

Een nieuwe aanbieder van virtuele meeloopdagen is dus Hogeschool Windesheim. Van half mei tot half juni kun je virtueel meelopen met bepaalde opleidingen op Windesheim. Deelnemende opleidingen bieden via hun studenten een realistisch beeld van de opleiding en de campus. Per opleiding krijg je informatie van studenten uit verschillende leerjaren en kun je antwoord krijgen op al jouw vragen over het kiezen van een studie en het leven als student bij Windesheim.

Meer weten over virtueel meelopen? Kijk dan naar onderstaande links.

http://www.hva.nl/praktisch/studiekiezers/hva-breed/communicatie/social-media/snapchat/snapchat.html

http://www.avans.nl/studeren/studiekeuze/social-media/snapchat

https://www.windesheim.nl/paginas/volg-onze-studenten-via-snapchat/