De open dagen in het hoger onderwijs gaan weer van start. Van oktober tot mei kunnen alle studiekiezers en andere geïnteresseerden kennis maken met hogescholen en universiteiten. Een goede eerste stap om de sfeer te proeven, het gebouw te bezichtigen, het opleidingsaanbod beter te onderzoeken en de huidige studenten, docenten en professoren te ontmoeten.

Vandaag, zaterdag 8 oktober 2016, staat Bijcollege op de open dag van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), waar wij meerdere sessies: ‘Hoe kies ik een studie?’, verzorgen. Want een studie kiezen, hoe gaat dat nu eigenlijk? Best handig om hier wat structuur in aan te brengen. Daarom gaan we vandaag in op het studiekeuzeproces. Proces? Ja zeker. Zelfs voor de studiekiezers die al hun hele leven weten dat ze dokter of advocaat willen worden. Het is namelijk zo gek nog niet om toch eens te onderzoeken of het beeld wat je over een beroep hebt, wel realistisch is. En, of er misschien nog andere opties zijn die misschien ook, of zelfs nóg beter bij je passen.

Het proces om een studiekeuze te maken, bestaat uit een ontdekkingstocht waarin je jezelf én het aanbod aan opleidingen onderzoekt. Geen lineair proces, maar een proces waarin je regelmatig schakelt tussen jouw eigen kwaliteiten en interesses en de opleidingen die worden aangeboden.

Ik geef hier vandaag drie korte presentaties van 45 minuten per sessie over. Vanwege de grote belangstelling is het niet meer mogelijk om je voor één van de sessies aan te melden. Zou je graag een keer de presentatie ‘Hoe kies ik een studie?’, bij willen wonen? Op woensdag 18 februari is er weer een nieuwe mogelijkheid. Houd de website van de EUR in de gaten en wacht niet te lang met aanmelden. Bent u een ouder of begeleider? Op woensdagavond 11 januari 2017 geef ik twee sessies ‘Hoe help ik mijn zoon of dochter bij het kiezen van een studie?’

Meer weten over onze aanpak? Neem vrijblijvend contact met ons op.