Hoe kies ik nou een studie? Vandaag verzorgen we voorlichtingssessies op de open dag van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) om studiekiezers en hun ouders voor te lichten over het verloop van een studiekeuzeproces. Dit proces bestaat uit zelfbeeldverheldering, horizonverbreding, beslissing en aanmelden.

Zelfbeeldverheldering is het moment waarop je als studiekiezer jezelf moet leren kennen om er achter te komen wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je ambities en interesses liggen. Met deze kennis kun je vervolgens gaan kijken naar de opleidingen die er zijn en verbreed je je horizon. Vervolgens komt het moment waarop je knopen kunt gaan doorhakken en maak je een beslissing en tot slot meld je jezelf aan voor een opleiding. Dit proces is verre van lineair en het is niet heel vreemd om op het moment waarop je gaat beslissen, ook weer na te denken over jezelf. Vind ik dit wel leuk? Past die studie die ik kies wel echt bij mij?

Bijcollege ondersteunt onderwijsinstellingen in het voortgezet en het hoger onderwijs om leerlingen en studenten te begeleiden bij het vormgeven van het studiekeuzeproces, het verhelderen van het zelfbeeld, het verbreden van de horizon en de wijze van het maken van de uiteindelijke keuze.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.