De studiekeuzeworkshops van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) zijn weer begonnen! Namens de EUR gaan onze studiekeuzebegeleiders in deze twee weken langs zes verschillende middelbare scholen om leerlingen uit 5 en 6 vwo te helpen bij het maken van een passende studiekeuze. De plaatsen die deze periode op het programma staan zijn Breda, Rotterdam,  Schiedam, Voorburg, Zoetermeer en Eindhoven.

De studiekeuzeworkshops bestaan uit twee delen. In het eerste deel focussen we ons met name op de leerlingen zelf. Hoe zien zij zichzelf? Welke vaardigheden en eigenschappen karakteriseren hen? Door in gesprek te gaan met de leerlingen en door leerlingen elkaar feedback te laten geven, proberen we steeds meer antwoorden op deze vragen te krijgen. En, wanneer zij belangrijke punten hebben genoteerd die ze graag terug willen zien in hun verdere loopbaan, maken we ook een rondje langs de opleidingen die de EUR te bieden heeft. Zo kunnen zij hun eigen vaardigheden, dromen en eigenschappen koppelen aan de kenmerken van de opleidingen.

Het tweede gedeelte van de studiekeuzeworkshop wordt gehouden op de Erasmus Universiteit zelf. Ze kunnen zich inschrijven bij de opleidingen waarvan zij denken dat het een optie voor hen kan zijn. Vervolgens krijgen ze een presentatie over hun gekozen opleidingen door een student van de desbetreffende opleiding. Zo krijgen ze de kans om verdiepende vragen te stellen over bijvoorbeeld ervaringen die de student heeft met de opleiding. Ook is er de mogelijkheid om materialen in te zien, én gaan ze daar mee aan de slag.

Een echte voorproever dus, waar leerlingen in een dag kunnen proeven aan de verschillende opleidingen die de Erasmus Universiteit heeft te bieden.

Meer weten over de studiekeuzeworkshops die Bijcollege verzorgt? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!