Deze week zijn we weer begonnen met de studiekeuzeworkshops namens de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Deze week en aankomende week volgen 5-vwo leerlingen uit Rotterdam, Etten-Leur, Den Haag, Amersfoort en Breda de studiekeuzeworkshops die Bijcollege heeft ontwikkeld in samenwerking met de EUR.

In de studiekeuzeworkshops wordt de leerlingen eerst gevraagd na te denken over zichzelf. Waar liggen mijn talenten/vaardigheden? Wat wil ik eigenlijk? En welke eigenschappen typeren mij? Door uitdagende en zelf verhelderende vragen zorgen de workshopleiders ervoor dat de leerlingen worden geprikkeld om verder na te denken over zichzelf.

Vervolgens krijgen de leerlingen inzicht in de opleidingen die de EUR heeft te bieden. Ze kunnen op deze manier kijken of ze hun eigen vaardigheden, eigenschappen en wensen kunnen ‘matchen’ met één of meerdere opleidingen. Dit gedeelte is vooral bedoeld om ze te inspireren en mogelijk nieuwe inzichten te bieden.

Wij hebben er in weer veel zin in en kijken er naar uit om deelnemende leerlingen met de workshops weer een stap in de goede richting te geven.