Sinds 2012 verzorgt Bijcollege in opdracht van de Erasmus Universiteit Rotterdam studiekeuzeworkshops aan vwo 5 en vwo 6 scholieren. De studiekeuzeworkshops bestaan uit een traject dat scholieren kunnen doorlopen waar ze eerst aan de slag gaan met de eigen kwaliteiten en drijfveren en vervolgens kijken naar opleidingen die hierop aansluiten. Scholieren volgen minimaal twee workshops. De eerste workshop is gericht op het verhelderen van het zelfbeeld en enkele weken later kunnen scholieren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam w0rkshops volgen over één of meerdere opleidingen gericht op het verbreden van hun horizon.

De aankomende week verzorgt Bijcollege een pilot waar scholieren in één week tijd het hele programma doorlopen. Tijdens dit versnelde traject maken scholieren al in de eerste workshop kennis met de opleidingen van de Erasmus Universiteit. Dit gebeurt door een zogenaamde opleidingswandeling waar ze wandelen langs opleidingsposters en ze kunnen kijken in hoeverre de inhoud van de opleiding aansluit op hun eigen kwaliteiten en drijfveren. In dezelfde week kunnen scholieren dan één tot drie workshops volgen over opleidingen die het beste bij hen matchen, aan de Erasmus Universiteit. Tijdens deze workshop(s) krijgen scholieren nog meer inzicht in de opleidingen van hun interesse.

De pilot wordt gedraaid op vijf verschillende scholen in de regio Zuid-Holland en Noord- Brabant. Meer weten, of inschrijven? Neem dan contact met ons op of ga naar http://www.eur.nl/scholen/bovenbouw_vwo/studiekeuzeworkshop/.