Sinds 2012 verzorgt Bijcollege in opdracht van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) studiekeuzeworkshops aan vwo 5 en vwo 6 leerlingen. De studiekeuzeworkshops bestaan uit een traject dat leerlingen kunnen doorlopen waar ze eerst aan de slag gaan met de eigen kwaliteiten en drijfveren en vervolgens kijken naar opleidingen die hierop aansluiten. Scholieren volgen minimaal twee workshops. De eerste studiekeuzeworkshop is gericht op het verhelderen van het zelfbeeld en enkele weken later kunnen leerlingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam workshops volgen over één of meerdere opleidingen gericht op het verbreden van hun horizon.

De aankomende week verzorgt Bijcollege een pilot waar leerlingen in één week tijd het hele programma doorlopen. Tijdens dit versnelde traject maken leerlingen al in de eerste studiekeuzeworkshop kennis met de opleidingen van de EUR. Dit gebeurt door een zogenaamde opleidingswandeling waar ze wandelen langs opleidingsposters en ze kunnen kijken in hoeverre de inhoud van de opleiding aansluit op hun eigen kwaliteiten en drijfveren. In dezelfde week kunnen scholieren dan één tot drie workshops volgen over opleidingen die het beste bij hen matchen, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens deze workshop(s) krijgen leerlingen nog meer inzicht in de opleidingen van hun interesse.

De pilot wordt gedraaid op vijf verschillende scholen in de regio Zuid-Holland en Noord- Brabant. Meer weten, of inschrijven? Neem dan contact met ons op.