Dit jaar is Bijcollege opnieuw door het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam gevraagd om studiekeuzeworkshops te verzorgen. Het gaat om 18 studiekeuzeworkshops van ongeveer tien leerlingen per workshop, die allemaal in deze week plaatsvinden. Dit is het tweede jaar op rij dat Bijcollege in opdracht van het Erasmiaans Gymnasium, studiekeuzeworkshops voor alle leerlingen uit het vijfde leerjaar verzorgt.

Tijdens de workshops van anderhalf uur wordt ingegaan op hoe een studiekeuzeproces eruit ziet en wat je kunt verwachten wanneer je gaat studeren. Vervolgens gaan leerlingen aan de slag met hun vaardigheden, karaktereigenschappen en drijfveren, waarna ze mogen reflecteren op de vaardigheden en eigenschappen die zij het belangrijkst vinden. Leerlingen werken tijdens de workshop samen met hun klasgenoten en voorzien elkaar van feedback. Door prikkelende werkvormen en uitdagende vragen van de workshopleiders worden leerlingen geactiveerd om na te denken over hun kwaliteiten en de wijze waarop zij die kwaliteiten later willen inzetten. Aan het einde van de studiekeuzeworkshop zijn leerlingen voorzien van tips om studies te zoeken die hierop aansluiten.

Bijcollege ontwikkelt en verzorgt verschillende studiekeuzeworkshops op middelbare scholen en in het hoger onderwijs. Ook bieden wij trainingen aan docenten, mentoren en decanen om zelf studiekeuzeworkshops te verzorgen bij u op school. Bent u geïnteresseerd in onze aanpak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij lichten onze werkwijze graag toe.