Een studie kiezen is voor veel scholieren een lastig proces. Waar ben ik eigenlijk goed in? Welke studie past bij mij? En in welke stad wil ik eigenlijk studeren? Vragen waar je als studiekiezer tegenaan kunt lopen. Om scholieren hier beter inzicht in te laten krijgen, heeft Bijcollege samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2012 twee studiekeuzeworkshops ontwikkeld.

De eerste workshop vindt plaats op de middelbare school in groepen van maximaal tien scholieren. Tijdens deze workshop zetten we leerlingen aan om na te denken over hun talenten en drijfveren waarbij we gebruik maken van de dynamiek van de groep. De tweede workshop vindt enkele weken later plaats op de Erasmus Universiteit waar scholieren hun horizon kunnen verbreden over één of meerdere opleidingen waar de scholier meer informatie over wenst te krijgen. Een student presenteert tijdens deze workshop zijn of haar eigen opleiding en gaat met de scholieren aan de slag met materialen van het eerste collegejaar. Boeken, college aantekeningen, tentamens geven een goede indruk van wat de scholiere tijdens het eerste jaar kan verwachten.

Dit jaar verzorgt Bijcollege in opdracht van de Erasmus Universiteit voor het vierde jaar op rij de studiekeuzeworkshops aan vwo 5 en vwo 6 scholieren op ongeveer zestig scholen in de regio’s Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. Meer weten, of inschrijven? Ga dan naar http://www.eur.nl/scholen/bovenbouw_vwo/studiekeuzeworkshop/.