STUDIEKEUZECHECK                                                                                                                             

Een studiegerichte online check voor aspirant-studenten. In samenwerking met de betrokken opleiding, domein of faculteit van de hogeschool of universiteit stellen wij vakspecifieke vragen aan de nationale of internationale aspirant-student.  

Onze online studiekeuzecheck is een vragenlijst, afgestemd op de opleiding, het domein of de faculteit van de instelling. Deze opleidingsspecifieke vragenlijsten kunnen jaarlijks worden aangepast, zodat de studiekeuzecheck altijd is afgestemd op veranderingen in het curriculum of het werkveld.

Vertrouw op capaciteit, onderzoek verwachtingen
Ons uitgangspunt is dat wanneer de student toelaatbaar is op basis van zijn of haar toelatingsdocument, de instelling mag vertrouwen op de algemene capaciteiten van de student.

Wij onderzoeken of de verwachtingen die de student heeft overeenkomen met de opzet van de opleiding. Daarnaast stellen we vragen over het studiekeuzeproces, de interesses en motivatie. Tijdens de matching geven we video’s en informatie over de studie.

Inrichting van de vragen

De vragenlijst wordt jaarlijks opgesteld in samenwerking met de docenten, studieadviseurs, studiecoördinatoren en studenten van de verschillende studierichtingen. De vragen zijn gericht op de valkuilen, de eisen en inrichting van de specifieke studie.

Voor de internationale studenten gaat de vragenlijst ook in op cultuurspecifieke onderdelen, zoals omgangsvormen – verhoudingen tussen docent en student en studenten onderling, studentenverenigingen, op kamers gaan en faciliteiten. De test is intuïtief ingericht en professioneel vormgegeven.

De online studiecheck schept verwachtingen en kaders, en naar is gebleken, enthousiasme onder de studenten over de te volgen studie.

 

Een greep uit de reacties van de aspirant-studenten die onze studiekeuzecheck hebben ingevuld in 2018 (sec.):

“I was forced to seriously consider the programme I have chosen and the responsibilities that entail, and was given a clear idea of the focus of the study. The instructions were clear and straightforward.”

“It was mind opening to me, I have a clear vision of my future after answering to these questions.All my doubts on choosing this path were destroyed. I love how you were giving tips after answering all the scenarios where I was able to understand few habits of the dutch, which gave me a summary of what I will expect to see when I reach there.”

“You offered me the possibility to take a closer look into what this study programme really means and what skills it requires. More, you offered really useful information, regarding student life and expenses.”

“The questions make it is very clear you want the best for the students. You really want us to make the right choice for each individual.”

Al deze antwoorden zijn geanonimiseerd. Een volledige lijst van de anonieme antwoorden is in te zien via Bijcollege.

Lieke van Bokhoven | Portfolio manager Nederlandse werving

Wageningen University

“Bijcollege neemt ons veel werk uit handen. Ze versturen de online vragenlijsten en brengen de resultaten in kaart. Onlangs ontwikkelden we ook een Engelstalige vragenlijst. Bijcollege hielp ons hiermee. De aanpak van Bijcollege is proactief, ze weten wat er speelt in onderwijsland. De lijntjes zijn kort, de resultaten accuraat, de correspondentie snel. Fijn om samen te werken met zo’n enthousiaste partner.”

Bernadette Dijkstra | onderwijskundig beleidsmedewerker

Van Hall Larenstein

“Bijcollege is onze partner voor de online studiekeuzecheck voor aspirant-studenten. Bijcollege ontvangt onze aanmeldingen, zij sturen vervolgens de uitnodiging voor de digitale vragenlijst. Over de uitvoering hoeven wij ons niet druk te maken, Bijcollege neemt dit volledig uit handen. Jaarlijks evalueren we samen het verloop van deze studiekeuzecheck en denken we met elkaar na over eventuele aanpassingen en verbeteringen. Ze hebben goed zicht op wat er speelt in onderwijsland. Dat maakt hun advies waardevol. Bijcollege gaat zorgvuldig te werk, zonder daarin aan snelheid te verliezen. Ze zijn klantgericht, professioneel en hebben hun zaken goed geregeld. De korte lijntjes zijn prettig.”

Laten we kennismaken

 

Ons team van studiekeuzeadviseurs