STUDIEKEUZEWORKSHOP                                                                             

Bijcollege biedt scholieren in kleine groepen inzicht in wie ze zijn en hoe ze een keuze kunnen maken voor de juiste studie. Door in te gaan op het zelfbeeld van de scholier en te onderzoeken wat daarbij past, maken studiekiezers een meer weloverwogen keuze. Elke scholier, in welk stadium van zijn keuze dan ook, steekt er iets van op.

Er zijn zoveel mogelijkheden, hoe kies je de juiste studie? Hoe weet je wat er bij je past? En hoe leer je wat je zelf wilt en je niet is ingefluisterd door bijvoorbeeld je omgeving of verkeerde aannames?

Bijcollege ondersteunt studiekiezers bij het maken van een studiekeuze. In deze workshop gaan onze workshopbegeleiders in gesprek met de scholieren. De begeleider geeft inzicht in de leerling. Wie hij is, wat hij kan, wil en weet. Vervolgens verbreden we de kennis over opleidingen en waar deze te volgen zijn.

Door aspirant-studenten gedegen handvatten te geven, willen we hen ertoe bewegen een doordachte keuze te maken. Een keuze waarbij het hart en hoofd in balans zijn. Daar is niet alleen de leerling, maar ook de hogeschool of universiteit bij gebaat. De juiste student, op de juiste plek. Bijcollege levert studiekeuzeworkshops in het voortgezet onderwijs en tijdens open dagen van hogescholen en universiteiten. Onze opdrachtgevers zijn onder andere Erasmus Universiteit en Erasmiaans Gymnasium.

Voor individuele coaching bieden we ons studiekeuzetraject.

 

Gerard Hogendoorn | Pre-university education programmes

Erasmus Universiteit Rotterdam

“Het studiekeuzeproces is belangrijk voor een succesvol eerste jaar. Wij zien de studiekeuze als een gezamenlijke verantwoordelijkheid, zowel van het vwo als het hoger onderwijs. Bijcollege denkt actief mee over de inhoud van de studiekeuzeworkshops, adviseert en ondersteunt. Ze zijn betrouwbaar én innovatief. De samenwerking is als een prettige symbiose, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Niet voor niets zijn ze al zo lang onze partner. Maar dat betekent niet dat ze achterover leunen. Bijcollege denkt graag mee over hoe het nog beter zou kunnen. Juist als het concept eigenlijk al staat als een huis.”

Ellen Vernij | decaan en examensecretaris

 

Erasmiaans Gymnasium

“De studiekeuzeworkshops zijn op maat voor ons ontwikkeld. Ik zie het als een verrijking in het proces van het maken van een keuze. Bijcollege kijkt met de leerlingen naar wie ze zijn, en wat daarbij zou kunnen passen. Het is fijn voor leerlingen om op een andere manier over studies te kunnen praten. In hun werkwijze is Bijcollege verfrissend. Ze staan dichtbij onze leerlingen, weten goed wat er speelt en de informatie die ze bieden is actueel. Als partner is Bijcollege betrouwbaar. Ze nemen hun zaken serieus, zijn nauwkeurig en reëel.”

Laten we kennismaken

 

Ons team van studiekeuzeadviseurs