Ons team van studiekeuzeadviseurs

WAT ANDEREN ZEGGEN                                                                              

Gerard Hogendoorn | manager pre-university education

Erasmus Universiteit Rotterdam

In opdracht van de Erasmus Universiteit voert Bijcollege al zeven jaar lang het programma ‘Studiekeuzeworkshops’ op middelbare scholen uit.

“Het studiekeuzeproces is belangrijk voor een succesvol eerste jaar. Wij zien de studiekeuze als een gezamenlijke verantwoordelijkheid, zowel van het vwo als het hoger onderwijs. Bijcollege denkt actief mee over de inhoud van de studiekeuzeworkshops, adviseert en ondersteunt.

Ze zijn betrouwbaar én innovatief. De samenwerking is als een prettige symbiose, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Niet voor niets zijn ze al zo lang onze partner. Maar dat betekent niet dat ze achterover leunen. Bijcollege denkt graag mee over hoe het nog beter zou kunnen. Juist als het concept eigenlijk al staat als een huis.”

Bernadette Dijkstra | onderwijskundig beleidsmedewerker

Van Hall Larenstein

“Bijcollege is onze partner voor de online studiekeuzecheck voor aspirant-studenten. Bijcollege ontvangt onze aanmeldingen, zij sturen vervolgens de uitnodiging voor de digitale vragenlijst. Over de uitvoering hoeven wij ons niet druk te maken, Bijcollege neemt dit volledig uit handen. Jaarlijks evalueren we samen het verloop van deze studiekeuzecheck en denken we met elkaar na over eventuele aanpassingen en verbeteringen. Ze hebben goed zicht op wat er speelt in onderwijsland. Dat maakt hun advies waardevol. Bijcollege gaat zorgvuldig te werk, zonder daarin aan snelheid te verliezen. Ze zijn klantgericht, professioneel en hebben hun zaken goed geregeld. De korte lijntjes zijn prettig.”

Bijcollege werkt samen met onderwijsinstellingen in de begeleiding van studiekiezers. Voor Hogeschool Van Hall Larenstein betekent de samenwerking met Bijcollege het uitvoeren van de online studiekeuzecheck.

Lieke van Bokhoven | Portfolio manager Nederlandse werving

Wageningen University & Research

Bijcollege werkt samen met onderwijsinstellingen in de begeleiding van studiekiezers. Bijcollege ondersteunt Wageningen University & Research bij de online studiekeuzecheck. Sinds kort doet Bijcollege dit ook voor internationale studenten.

“Bijcollege neemt ons veel werk uit handen. Ze versturen de online vragenlijsten en brengen de resultaten in kaart. Onlangs ontwikkelden we ook een Engelstalige vragenlijst. Bijcollege hielp ons hiermee.

“De aanpak van Bijcollege is proactief, ze weten wat er speelt in onderwijsland. De lijntjes zijn kort, de resultaten accuraat, de correspondentie snel. Fijn om samen te werken met zo’n enthousiaste partner.”

Ellen Vernij | decaan en examensecretaris

Erasmiaans Gymnasium

Bijcollege werkt samen met onderwijsinstellingen in de begeleiding van studiekiezers. Voor het Erasmiaans Gymnasium voert Bijcollege studiekeuzeworkshops op maat uit. Bijcollege brengt onafhankelijk in kaart wat de mogelijkheden voor de leerlingen zijn na het gymnasium. Ook adviseren ze de leerlingen over het maken van een goede keuze voor het wetenschappelijk onderwijs.

“De studiekeuzeworkshops zijn op maat voor ons ontwikkeld. Ik zie het als een verrijking in het proces van het maken van een keuze. Bijcollege kijkt met de leerlingen naar wie ze zijn, en wat daarbij zou kunnen passen. Het is fijn voor leerlingen om op een andere manier over studies te kunnen praten.

In hun werkwijze is Bijcollege verfrissend. Ze staan dichtbij onze leerlingen, weten goed wat er speelt en de informatie die ze bieden is actueel. Als partner is Bijcollege betrouwbaar. Ze nemen hun zaken serieus, zijn nauwkeurig en reëel.”

Een greep uit de reacties van de aspirant-studenten die onze studiekeuzecheck hebben ingevuld in 2018 (sec.):

“I was forced to seriously consider the programme I have chosen and the responsibilities that entail, and was given a clear idea of the focus of the study. The instructions were clear and straightforward.”

“It was mind opening to me, I have a clear vision of my future after answering to these questions.All my doubts on choosing this path were destroyed. I love how you were giving tips after answering all the scenarios where I was able to understand few habits of the dutch, which gave me a summary of what I will expect to see when I reach there.”

“You offered me the possibility to take a closer look into what this study programme really means and what skills it requires. More, you offered really useful information, regarding student life and expenses.”

“The questions make it is very clear you want the best for the students. You really want us to make the right choice for each individual.”

Laten we kennismaken

 

Ons team van studiekeuzeadviseurs